Kraftig nedbør oversvømmer Mumbai

 
Voldsomme nedbørsmengder har rammet den indiske millionbyen Mumbai. Her går en mann gjennom en gate i byen tirsdag. Foto: AP / Rajanish Kakade / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Voldsomme nedbørsmengder har rammet den indiske millionbyen Mumbai og satt store deler av transportsystemet ut av spill. Minst fem mennesker er omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mumbai på Indias vestkyst har rundt 20 millioner innbyggere og er landets finanssenter. Det årlige monsunregnet inntok byen tirsdag, og siden er minst fem mennesker bekreftet omkommet.

Veier sto under vann og byens viktige forstadsjernbane, som benyttes av millioner av pendlere hver dag, ble midlertidig innstilt tirsdag. En rekke flyginger ble også innstilt. Skoler ble stengt og et sykehus måtte evakuere en barneavdeling da vannet kom strømmende inn.

Biler sto under vann og folk gikk gjennom gatene med vann til hoftene.

– Jeg fant ingen måte å komme meg hjem på, så jeg har tilbrakt natten utendørs på gata i stedet for å forsøke å dra hjem, sier 62 år gamle Gangadin Gupta.

Tidlig onsdag gjenåpnet jernbanenettverket, og det kraftige regnet var begynt å avta i morgentimene.

Mumbai er spesielt utsatt for oversvømmelser på grunn av utbygging i kystsonen, et gammelt avløpssystem og plastavfall som tetter igjen kanaler og avløp, ifølge BBC.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Monsunregnet har den siste tiden fått omfattende følger nordøst i India, i Nepal og Bangladesh. Til sammen har over 1.200 personer mistet livet, og mer enn 16 millioner personer er berørt av oversvømmelser og flom.

Ifølge Røde Kors er oversvømmelsene og flommene blant de verste regionale humanitære krisene i Sørøst-Asia på flere år.