Warholm tok gulltrippel og mesterskapsrekord

Verdensmester Karsten Warholm tok gull på 400 meter hekk søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Verdensmester Karsten Warholm tok gull på 400 meter hekk søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karsten Warholm avsluttet friidretts-NM med gull og mesterskapsrekord på 400 meter hekk søndag. Verdensmesteren tok også stafettgull, før han fikk kongepokalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagen etter at 21-åringen var i en egen klasse og vant 400 meter flatt på 46,44, skulle han ut på spesialdistansen 400 meter hekk. Det er på den distansen sunnmøringen er verdensmester fra London, og torsdag ble han nummer to i Diamond League-finalen på Letzigrund stadion i Zürich.

Warholm hadde som ventet ingen problemer med å legge konkurrentene bak seg i finalen i Sandnes søndag, og vant med tiden 48,73. Det er ny mesterskapsrekord på distansen. Den gamle var på 50,34.

Vant kongepokalen

– Jeg og Alnes (Leif Olav, trener) hadde en prat på rommet i går. Vi kom fram til at dette var en sesong som fortjente å bli kronet med kongepokal. Nå har jeg hvert fall prøvd å legge inn en veldig god søknad, så får vi se, sa Warholm etter løpet.

– Du løp med kongepokalen i tankene?

– Jeg gjorde det, sa Warholm til NTB.

Warholm har vunnet kongepokalen i NM de to siste årene og fikk til slutt bekreftelsen på at han også vant den dette året. Pokalen ble delt ut etter stevneslutt. Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk pokalen på kvinnesiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stafettgull

Før pokalen ble delt ut sikret også Warholm stafettgull til Dimna på 1000 meter. Warholm hadde et fryktelig utgangspunkt før hans siste etappe, men verdensmesteren fosset forbi samtlige konkurrenter og sikret gullet likevel. Dimna vant med 1.53,86. Sandnes tok sølvet, mens Moelven knep bronsen.

Joachim Sandberg fra Sandnes tok sølvet på 200-meteren, mens Toralv Opsal fra Warholms klubb Dimna sikret bronsemedaljen.