– Irakiske styrker har kontroll over nesten hele Tal Afar

Irakiske regjeringsstyrker og Iran-støttede militssoldater (bildet) rykker stadig lenger inn i Tal Afar, som har vært regnet som IS' siste bastion i Irak. Foto: AP / NTB scanpix
Irakiske regjeringsstyrker og Iran-støttede militssoldater (bildet) rykker stadig lenger inn i Tal Afar, som har vært regnet som IS' siste bastion i Irak. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Irakiske regjeringsstyrker erobrer stadig mer av Tal Afar og har nå heist det irakiske flagget i sentrum av byen, som har vært kontrollert av IS siden 2014. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialstyrker har frigjort den gamle festningen og Basatin-distriktet, opplyser talsmann for de irakiske regjeringsstyrkene i området lørdag.

IS er nå drevet ut av rundt 95 prosent av Tal Afar, hevder talsmannen, men opprørere fra den ytterliggående islamistgruppa holder fortsatt stand i den nordlige delen av byen.

Tal Afar ligger 70 kilometer vest for Mosul, der IS proklamerte sitt såkalte kalifat i 2014. Byen ligger strategisk plassert ved veien mellom Mosul og Syria og har vært islamistgruppas siste bastion i Irak.

I juli ble IS drevet ut av Mosul, og for seks dager siden innledet irakiske regjeringsstyrker og Iran-støttet milits en offensiv for å ta Tal Afar, godt hjulpet av flystøtte fra den USA-støttede koalisjonen.

Før byen ble erobret av IS bodde det rundt 200.000 mennesker i Tal Afar, men ifølge hjelpeorganisasjoner er det nå trolig rundt 40.000 tilbake.

Personvernpolicy