Trump beordrer forbud mot transpersoner i militæret

Donald Trump varslet først om innføringen av forbudet på Twitter. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
Donald Trump varslet først om innføringen av forbudet på Twitter. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump har offisielt beordret Pentagon til å innføre forbud mot transpersoner i militæret. Et nytt regelverk må være på plass innen januar. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Presidenten varslet først om forbudet på Twitter i juli, men det er først nå han har signert brevet med instrukser til forsvarsdepartementet Pentagon.

I brevet står det at det amerikanske forsvaret må gå tilbake til reglene som gjaldt før juni 2016, som betyr at transpersoner ikke får lov til å tjenestegjøre.

Trump lar det være opp til forsvarsminister Jim Mattis hva som skal skje med transpersoner som allerede tjenestegjør, men gjør det klart at ingen flere skal slippes til. Fristen for å ha på plass nye regler for dem som allerede tjenestegjør, er satt til 1. januar 2018 og må innføres innen 23. mars samme året, opplyser en talsperson fra Det hvite hus.

Transpersoner har siden i fjor kunnet tjenestegjøre i det amerikanske forsvaret etter at tidligere forsvarsminister Ash Carter avskaffet forbudet.