Flertallet vil beholde norsk oljeindustri

Norsk Olje og Gass gleder seg over at flertallet mener det er viktig å beholde petroleumsindustrien. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Norsk Olje og Gass gleder seg over at flertallet mener det er viktig å beholde petroleumsindustrien. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et klart flertall – 70 prosent – mener det er viktig å opprettholde norsk oljeindustri, viser en måling gjort for bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om det er variasjoner, er det flertall i alle aldersgrupper og alle landsdeler – og både blant menn og kvinner – for å beholde industrien, skriver Klassekampen. På landsbasis svarer 70 prosent ja på spørsmålet om «det er viktig å opprettholde olje- og gassindustrien i Norge». 16 prosent svarer nei, mens 13 prosent sier «vet ikke».

Kvinner er mer skeptiske enn menn og de yngre er mer skeptiske enn de eldre. Folk i Oslo og Akershus skiller seg ut som mer skeptiske, mens vestlendingene er de mest positive.

– Dette resultatet viser at det er et klart flertall som støtter næringen i alle deler av landet. For oss er dette veldig oppmuntrende, sier administrerende direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass, som har bestilt undersøkelsen fra Kantar TNS. Han kaller målingen «en vitamininnsprøytning for de 200.000 menneskene som jobber i næringen».

Personvernpolicy