Flere ungdomspartier vil avvikle BSU-ordningen

Illustrasjon. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjon. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

92 prosent av befolkningen er positive til boligsparing for unge (BSU). Unge Venstre vil avvikle ordningen og har støtte fra flere ungdomspartier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– BSU fungerer i praksis som en overføring fra dem som har lite til dem som har mye, fordi det først og fremst er de som har råd til å spare mye penger som kan benytte seg av ordningen, sier leder i Unge Venstre, Tord Hustveit, til VG.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL), er hele 92 prosent av befolkningen positive til BSU-ordningen i sin eksisterende form, opplyser avisa.

– Det viser jo at ordningen er godt forankret i befolkningen, også blant andre enn de unge selv, sier administrerende direktør i NBBL, Thor Eek.

Frp-leder Siv Jensen har tatt til orde for å heve det årlige sparebeløpet på 25.000 kroner. Det gir en skattelette på 5.000 kroner i året. BSU er forbeholdt personer opp til 33 år.

Hustveit får delvis støtte fra andre ungdomspartier.

– Dagens BSU-ordning er med på å forsterke klasseskillene vi allerede har i dagens boligmarked. Den hjelper de rike unge som allerede har muligheten til å spare penger, sier Andrea Sjøvoll, leder i Sosialistisk Ungdom (SU).

AUF-leder Mani Hussaini sier ungdomspartiet er for ordningen, men er skeptiske til måten det gjøres på.