Seks av ti misfornøyd med Trumps Charlottesville-håndtering

Et klart flertall mener Donald Trump ikke har gjort en god jobb i etterkant av de voldsomme sammenstøtene i Charlottesville. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
Et klart flertall mener Donald Trump ikke har gjort en god jobb i etterkant av de voldsomme sammenstøtene i Charlottesville. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et flertall av amerikanere misliker Donald Trumps håndtering av protestene og voldsomhetene i Charlottesville, viser en meningsmåling. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Målingen, som er utført av anerkjente Quinnipiac University, viser at det amerikanske folk er uenig med måten president Donald Trump har håndtert Charlottesville-saken. Seks av ti er misfornøyd med presidentens handlemåte, mens tre av ti støtter den.

– Han ble valgt på grunn av sine egenskaper som forhandler, men anses nå som splittende, og folk er veldig lite fornøyd med jobben Donald Trump har gjort som president og måten han håndterer raserelasjoner på, sier Tim Malloy, som er assisterende direktør ved universitetets meningsmålingsinstitutt.

Siden Trump ble valgt har det blitt mer hat og fordommer i landet, mener 65 prosent av dem som svarte på undersøkelsen. Kun to prosent sier det har blitt mindre. Trump har blitt kritisert for sin språkbruk etter sammenstøt mellom hvit makt-grupper, inkludert nynazister og KKK-tilhengere, og de som satte seg imot dem.

Målingen viser også at amerikanere stoler mer på mediene enn de stoler på presidenten – 54 mot 36 prosent – når det kommer til å fortelle sannheten om viktige temaer.

Meningsmålingen ble gjennomført fra 17. til 22. august og har en feilmargin på 3,1 prosentpoeng, opplyser Quinnipiac University.