Nettsøk etter «drap» og «kniv» fra tiltalt 18-årings telefon

Jenta ble knivstukket av medeleven ved Kristen videregående skolen KVS i Bygland i Setesdal. Påtalemyndigheten mener det var snakk om et drapsforsøk. Arkivfoto: Sigurd Haugsgjerd / Setesdølen / NTB scanpix
Jenta ble knivstukket av medeleven ved Kristen videregående skolen KVS i Bygland i Setesdal. Påtalemyndigheten mener det var snakk om et drapsforsøk. Arkivfoto: Sigurd Haugsgjerd / Setesdølen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Telefonen til 18-åringen som er tiltalt for drapsforsøk på en jevngammel jente i Bygland i fjor, ble brukt til nettsøk på ordene «drap» og «kniv» før angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

18-åringen nektet straffskyld for drapsforsøk da saken startet i Kristiansand tingrett mandag. Forsvareren mener den unge mannen var utilregnelig.

– Det var bare kaos der inne, sa tiltalte om internatrommet til offeret der knivstikkingen skjedde. Tiltalte forklarte at han mener han stakk offeret seks ganger, melder NRK.

Aktor Beate Rullestad-Jansen forklarte at det var funnet internettsøk etter ord som «drap» og «kniv» på tiltaltes telefon. 18-åringen kunne ikke huske å ha søkt etter disse ordene.

Aktoren vurderer å be om forvaringsdom for 18-åringen, som var 17 år da det påståtte drapsforsøket fant sted på en internatskole i Bygland i Aust-Agder.

– De sakkyndiges konklusjon er at det er høy grad av gjentakelsesfare i denne saken. Jeg ønsker å ta forbehold om å nedlegge påstand om forvaring, men det er et vanskelig spørsmål som jeg ikke tar endelig stilling til før etter bevisførselen, sier Rullestad-Jansen.