Baldauf slått på teknisk fall i bryte-VM

Felix Baldauf under EM i mai. Tommy Skaugen / NTB scanpix.
Felix Baldauf under EM i mai. Tommy Skaugen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Felix Baldauf gikk på et stygt 0-11-tap (teknisk fall) mot Rustam Assakalov fra Usbekistan i åttedelsfinalen i 98-kilosklassen i bryte-VM.

22-åringen fra Kristiansund fikk en leksjon av den langt mer rutinerte usbekeren. Da det var gått 1.12 minutt var kampen over, da motstanderen hadde fått mer enn åtte poengs overvekt og dermed teknisk fallseier.

Nå ligger Baldaufs videre håp om en medalje i at 33-årige Assakalov tar seg helt til finalen. Da vil nordmannen få sjansen i rekvalifisering med mulighet til å komme i posisjon til en bronsekamp. Assakalov tok sølv i VM i Las Vegas i 85-kilosklassen i 2015.

Baldauf er regjerende europamester, og førsteårssenioren viste styrke fra første sekund i sin første VM-kamp i bryting i gresk-romersk stil mandag. Bulgarske Plamen Tasjev ble slått 3-0.

Første poeng kom etter at motstanderen var passiv. Den norske brytekometen gikk opp i 2-0 før pause. Det tredje og siste poenget kom i annen omgang, og det etter en passivitetsadvarsel.

Ny sjanse for Karlsen

Demev Zjadrajev fra Kasakhstan ble for sterk for Petter Karlsen, som tapte 1-2 i sin første kamp i 71-kilosklassen, men etter noen timers venting fikk Karlsen en ny sjanse til å kjempe om en bronse.

Hans overmann tok seg nemlig til finalen ved å slå ungareren Calint Korpasi i semifinalen. Kampen endte 1-1, men fordi han scoret det siste poenget fikk Zjadrajev finaleplass.

Karlsen møter russeren Adam Kurak i første utslagningskamp i rekvalifiseringen.