Jesé med drømmedebut da Stoke senket Arsenal

Jesé (nr. tre f.h.) ble matchvinner mot Arsenal lørdag. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stoke-debutanten Jesé Rodríguez ble matchvinner da Stoke slo Arsenal 1-0 hjemme lørdag. Dermed tapte "The Gunners" terreng til teten.

– Dette var en drømmedebut for meg. Premier League er en tøff liga, så det var bra for oss å få sesongens første seier, sa matchvinneren etter kampen, ifølge BBC.

– Jesé er en fantastisk spiller, en fyr som har spilt for Paris Saint-Germain og Real Madrid. Vi er heldige som har ham her, sa Stokes Darren Fletcher.

Resultatet gjør at Stoke og Arsenal begge står med tre poeng etter to kamper. Manchester United topper Premier League med seks poeng av seks mulige. Arsenal har dermed tre poeng opp til United, samtidig som laget kan få en tilsvarende luke opp til lag som Tottenham og Manchester City. Spurs (hjemme mot Chelsea) og City (hjemme mot Everton) spiller henholdsvis søndag og mandag.

Jesé Rodríguez (24), mannen som nylig ble hentet til Stoke på lån fra PSG, ble den store helten lørdag. Spanjolen ble matchvinner etter 47 minutters spill. Arsenal og Arsène Wenger ropte på straffespark ved flere anledninger, men gjestene fra London fikk ikke gehør hos dommer Andre Marriner.

Underholdning

Lagene vartet opp med flere gode muligheter før pause. Allerede etter tre minutter ble Jesé spilt fint igjennom, men Arsenal-keeper Petr Cech reddet spanjolens avslutning fra skrå vinkel og kort hold.

Arsenal ropte på hands og straffespark da Danny Welbeck sparket ballen i hånden på Stokes Erik Pieters etter ti minutter, men Marriner vinket spillet videre. Arsenal ville ha hands på Kurt Zouma og straffe et stykke ut i annen omgang, men heller ikke denne gang ville Marriner høre. Det ville han heller ikke da Héctor Bellerín gikk ned i boksen før pause, noe som frustrerte Arsenal-manager Wenger.

Nevnte Danny Welbeck fikk en god mulighet til å sende Arsenal i føringen etter 20 minutter, men alene med Stoke-keeper Jack Butland avsluttet han for svakt. Ryan Shawcross kunne ha headet Stoke i føringen ti minutter etter Welbeck-sjansen, men midtstopperen stanget ballen over fra god posisjon.

Jesé-jubel

Jesé, som hadde markert seg med flere fine involveringer, fikk sin belønning to minutter etter pause. Innbytter Saido Berahino spilte spanjolen gjennom, og denne gang lyktes Jesé alene mot Cech. Ballen snek seg inn i høyre hjørne, naturlig nok til stor glede for manager Mark Hughes og hjemmefansen.

Arsenal presset på for utligning, og nyervervelsen Alexandre Lacazette trodde han hadde kvittert etter 79 minutters spill. Franskmannen ble imidlertid avvinket for offside, noe han var tydelig uenig i. Det samme gjaldt manager Wenger, som var svært oppgitt.

Wenger kastet innpå Alex Iwobi og Olivier Giroud i jakten på utligning, men Arsenal maktet ikke å skape balanse i regnskapet tross en hektisk avslutning. Dermed endte det med en knepen seier til Mark Hughes og hans mannskap. Jesé, som ble tatt av banen etter 71 minutters spill, kunne glise bredt da dommer Marriner blåste av oppgjøret.

Et skår i gleden for vertene var at Xherdan Shaqiri måtte ut med skade i 1. omgang.