Juventus startet titteljakten med seier

Paulo Dybala (til v.) gratuleres med scoring av Gonzalo Higuaín, som også scoret da Juventus slo Cagliari 3-0 lørdag. Foto: Alessandro Di Marco, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Juventus innledet sin jakt på en sjuende Serie A-tittel på rad med 3-0-seier over Cagliari lørdag.

Mario Mandzukic og Paulo Dybala scoret hver sin gang i første omgang, før Gonzalo Higuaín fastsatte resultatet. Blaise Matuidi, som ble hentet fra Paris Saint-Germain fredag, fikk sin debut da han erstattet Higuain.

Keeperveteran Gianluigi Buffon spilte også en hovedrolle. Han hadde et par kjemperedninger, blant annet på et straffespark fra Diego Farias i det 39. minutt. Det ble idømt etter tidenes første bruk av videodømming i Serie A.

Dommeren måtte ha teknologisk hjelp for å beslutte at Duje Cop ble ulovlig hindret av Alex Sandro, men Buffon nektet Farias scoring.

Hyllet Buffon

– Jeg regnet med at det ville bli straffe, men heldigvis har vi verdens beste keeper. Buffon hjalp oss ut av en vanskelig situasjon, sa Juventus-trener Massimiliano Allegri, som også roste Mandzukics arbeidsvilje i rollen som hengende spiss.

Kroaten hadde allerede gitt Juventus ledelsen med en volley på innlegg fra Stephan Lichtsteiner. Få minutter etter strafferedningen doblet Dybala ledelsen på pasning fra Miralem Pjanic.

Higuain fastsatte resultatet midtveis i annen omgang.

Napoli-seier

Også Napoli fikk en god sesongstart med 3-1-seier borte mot Hellas Verona. Et selvmål etter corner ga laget ledelsen, før Arkadiusz Milik og Faouzi Ghoulam økte.

Napoli måtte avslutte med ti mann etter at Elseid Hysaj ble utvist, og Giampaolo Pazzini reduserte på det etterfølgende straffesparket.

Kampene i Torino og Verona ble innledet med ett minutts stillhet til minne om terrorofrene i Barcelona.