Kong Harald endte på 6.-plass i VM

Kong Harald og hans mannskap endte på 6.-plass i VM-seilasene i 8mR-klassen utenfor Hankø. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Kong Harald og hans mannskap endte på 6.-plass i VM-seilasene i 8mR-klassen utenfor Hankø. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kong Harald og hans mannskap endte på 6.-plass i VM seiling i 8mR-klassen, som ble avsluttet lørdag utenfor Hankø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongens båt "Sira" kom i mål til 7.-plass i den 9. og nest siste båten, men måtte bryte den siste seilasen. Den ble dermed strøket på endelig liste, og kongen endte med plasseringene 4-9-8-3-5-3-10-4-7.

Det ga plassiffer 53, som holdt til 6.-plass. Helt til siste dag var kong Harald med i medaljekampen, men båten hans endte som tredje beste norske deltaker.

Avia Willment fra Storbritannia var overlegen i VM-seilasene og trengte ikke å stille opp i den 10. og siste seilasen. Med plasseringene 3-1-2-1-1-1-1-1-1 ble det en overlegen VM-tittel.

Werner During fra Østerrike sikret sølvet med 2.- og 3.-plass lørdag, mens Lars Ingeberg knep bronsen med 2.-plass i den siste seilasen.

Canadiske Terry McLaughlin og norske Tom Knutsen plasserte seg også foran kong Harald i VM-seilasene med 28 deltakende båter.

VM ble arrangert av KNS i forbindelse med at kong Harald fylte 80 år i år. Tilsvarende mesterskap ble arrangert da kong Olav fylte 80 år i 1983.