Knivangriper nord i Russland skutt og drept

Russisk politi skal ha skutt og drept mannen (dekket med hvitt klede på veien) som såret sju personer i et knivangrep i byen Surgut.
Russisk politi skal ha skutt og drept mannen (dekket med hvitt klede på veien) som såret sju personer i et knivangrep i byen Surgut. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sju personer ble såret i et knivangrep i byen Surgut i Russland. Den antatte gjerningsmannen er skutt og drept av politiet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske etterforskere opplyser at gjerningsmannen angrep forbipasserende i sentrum av byen før han ble skutt.

Tilstanden er alvorlig for fire av de sårede, ifølge de regionale myndighetene. Det ble tidligere meldt at åtte personer ble såret, men myndighetene har senere nedjustert antallet til sju.

Lokalt politi har uttalt at de ikke tror hendelsen er terrorrelatert. Etterforskerne opplyser at de har identifisert den antatte gjerningsmannen. Det skal være en innbygger i byen, født i 1994. De etterforsker også det de omtaler som hans «mulige psykiske problemer».

Den ytterliggående islamistgruppa IS hevder å stå bak angrepet, melder gruppa via propagandaorganet Amaq.

Det er kommet meldinger om flere maskerte angripere i byen, men dette er foreløpig ikke bekreftet. Ordfører Vadim Sjuvalov sier i en videomelding at angriperen er uskadeliggjort.

– Jeg oppfordrer alle til å beholde roen, sier Sjuvalov.

Surgut har om lag 300.000 innbyggere og ligger i et område med mye oljeindustri. Den sibirske byen ligger om lag 2.100 kilometer øst for Moskva.