Ranheim cruiset til storseier i lokaloppgjøret

Ranheim sikret tre poeng mot Levanger lørdag. Her fra en tidligere kamp denne sesongen.
Ranheim sikret tre poeng mot Levanger lørdag. Her fra en tidligere kamp denne sesongen. Foto: Kent Grundstad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ranheim henger med i opprykksstriden i 1. divisjon etter 6-1-triumf i lokaloppgjøret mot Levanger. Mats Lillebo bidro med tre scoringer.

Lørdagens resultat gjør at Ranheim på 3.-plass har 38 poeng, to poeng mindre enn Start på direkte opprykksplass. Sørlendingene har imidlertid en kamp mindre spilt. Bodø/Glimt på tabelltopp har 48 poeng. Levanger på 7.-plass har 27.

Kim Ove Riksvold ga Ranheim en flott start på oppgjøret. Etter sju minutters spill banket 23-åringen inn 1-0, og moroa hadde knapt begynt for hjemmelaget. Christian Eggen Rismark kjempet inn 2-0 etter en corner fra veteranen Øyvind Storflor i det 21. minutt. Dermed så oppgaven tidlig tung ut for gjestene fra Levanger.

Punkterte

Vondt ble til verre for bortelaget fem minutter etter Rismarks fulltreffer. Igjen var det Kim Ove Riksvold som fikk nettsus. Han utnyttet en feil av Levanger-keeper Julian Faye Lund, og dermed sto det 3-0 til vertene etter bare 26 minutters spill. Kampen var i realiteten avgjort.

Ydmykelsen vokste seg større etter en drøy times spill. Tomålsscorer Riksvold serverte Mats Lillebo foran kassen, og Lillebo takket og bukket. 4-0 til hjemmelaget.

I det 74. minutt reduserte Erik Tønne fra straffemerket, men nevnte Lillebo dunket inn 5-1 bare minuttet etter. På tampen ordnet han sitt tredje mål for dagen. Han fastsatte resultatet med hattrick til sterke 6-1.

Opptur

Storseieren lørdag ga Ranheim en viktig opptur. Laget hadde tapt mot både Strømmen (0-1) og Ullensaker/Kisa (3-4) i de to foregående serierundene, men nå kan trønderne glede seg over å være tilbake på vinnersporet. Kongsvinger (h), Mjøndalen (b) og Elverum (h) venter i lagets tre neste seriekamper.

Levanger må på sin side håpe på opptur mot Arendal (h) i neste seriekamp. Deretter venter oppgjør mot Sandnes Ulf (b) og Kongsvinger (h).

Levanger har ikke vunnet på tre strake seriekamper. Forrige trepoenger kom borte mot Strømmen i 18. serierunde.