Mikkelsen mot 2.-plass i Rally Tyskland

Andreas Mikkelsen har tapt til ledende Ott Tänak, men holder fortsatt 2.-plassen i Rally Tyskland. Foto: Event Management / NTB scanpix
Andreas Mikkelsen har tapt til ledende Ott Tänak, men holder fortsatt 2.-plassen i Rally Tyskland. Foto: Event Management / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Andreas Mikkelsen er fortsatt på 2.-plass i Rally Tyskland etter lørdagens ni fartsprøver. Han er trolig for langt bak Ott Tänak til å kunne vinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmannen var bare 5,7 sekunder bak Tänak etter fredagens kjøring, selv om han hadde ugunstig startposisjon og vanskelige forhold. Han håpet å hevde seg enda bedre lørdag, men slet i stedet med å hevde seg blant de beste på mange av prøvene.

Etter lørdagens ni prøver, og 19 totalt, er Mikkelsen 21,4 sekunder bak Tänak, men 8,2 foran VM-leder Sebastian Ogier. De tre ligger an til å ta pallplasseringene, for fjerdemann er nesten to minutter bak lederen.

Mest spennende kan kampen mellom Mikkelsen og Ogier om 2.-plass bli.

– Søndagens prøver er tryggere. Det bør gå bra, men det blir litt av en fight, sa Mikkelsen til wrc.com.

– Jeg vil ikke risikere for mye for tre ekstra poeng, sa Ogier.

Mikkelsen hadde plasseringene 3-5-9-1-3-11-2-3-2 på de ni prøvene lørdag. Før Tänak begynte å sikre mot slutten gjorde han det bedre enn lederen bare på den prøven han vant.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Første gang

På første gjennomkjøring av rallyets lengste prøve, Panzerplatte, kvalte Mikkelsen motoren i starten og endte på 11.-plass.

– Det er første gang det har skjedd meg, klaget han overfor wrc.com. Men da prøven ble kjørt om igjen rett etter, var bare Dani Sordo raskere.

– Endelig har jeg mestret denne prøven, for første gang. Jeg unngikk feil og greide balansen mellom å presse og spare dekkene, sa Mikkelsen.

Tänak tapte halvannet sekund til Mikkelsen på den 15. prøven, og litt mer på dagens to siste, men synes å ha kontroll.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er fornøyd. Jeg er forsiktig på de skitne områdene og gasser på der det er tørt, sa han.

Neuville brøt

Lørdag morgen måtte Thierry Neuville gi opp Rally Tyskland på grunn av mekaniske problemer. For belgieren er det et stort tilbakeslag i kampen om VM-tittelen.

Neuville kom til mål på dagens første fartsprøve med tydelige skader på det venstre bakhjulet. Like etter kunne han ikke gjøre noe annet enn å parkere sin Hyundai i20 og trekke seg fra videre konkurranse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi forstår ikke hvordan det har skjedd, men vi følte en liten bevegelse på høyre bakaksel. Vi var antakelig borti noe. Akkurat nå føles det som en katastrofe, sa kartleser Nicolas Gilsoul til wrc.com.

Før helgens VM-runde ledet belgieren sammenlagt med 160 poeng, like mange som Sébastien Ogier. Sistnevnte har nå muligheten til å få en luke.