Politiet gjennomførte kontrollerte sprengninger i by sør for Barcelona

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spansk politi gjennomsøker et hus i byen Alcanar, hvor medlemmene av en antatt terrorcelle skal ha planlagt angrepene sine fra. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Viseordfører Jordi Bort i Alcanar sier politiet etterforsker hvorvidt det fortsatt er rester av eksplosiver i huset, for så å eventuelt gjennomføre kontrollerte sprengninger.

Politiet i Catalonia varslet lørdag formiddag på Twitter at de skulle gjennomførte flere kontrollerte sprengninger i Alcanar. De ba innbyggerne om å ikke bekymre seg dersom de hørte høye smell.

Huset i byen som ligger om lag 20 mil sør for Barcelona, ble i stor grad ødelagt i en eksplosjon onsdag kveld. Myndighetene mente først det skyldtes en gasslekkasje, men de har senere uttalt at den kan kobles til planer om et større angrep.

Minst én person ble drept i eksplosjonen, og Bort opplyser at de jobber for å avklare hvorvidt de også har funnet levningene av en annen person. Ifølge viseordføreren har de så langt ikke vært i stand å få identifisert levningene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Talsmann Josep Lluis Trapero i politiet i Catalonia sa på en pressekonferanse fredag ettermiddag at de mistenkte at de to angrepene i Barcelona og Cambrils kan kobles til eksplosjonen i Alcanar onsdag.

– Gjerningspersonene planla ett eller flere angrep Barcelona. En eksplosjon i Alcanar satte en stopper for dette, ettersom de da ikke lenger hadde det de trengte til å gjennomføre angrep på en enda større skala, sier Trapero.

14 personer ble drept i de to angrepene i Barcelona og Alcanar.