Oudin legger opp 25 år gammel

Melanie Oudin har besluttet å avslutte tenniskarrieren. Her er hun i aksjon i US Open i 2009, året da hun tok seg til kvartfinale som 17-åring. Foto: Kathy Willens, AP / NTB scanpix
Melanie Oudin har besluttet å avslutte tenniskarrieren. Her er hun i aksjon i US Open i 2009, året da hun tok seg til kvartfinale som 17-åring. Foto: Kathy Willens, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Melanie Oudin offentliggjorde fredag at hun avslutter tenniskarrieren. Amerikaneren er bare 25 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oudin slo gjennom med et brak da hun i 2009 tok seg til kvartfinale i US Open som 17-åring, men siden har hun slitt med en rekke helseproblemer som gjorde det vanskelig å innfri forventningene.

Blant tingene som hemmet henne var en unormal hjerterytme som lenge ble feildiagnostisert som panikkangst, og en muskellidelse som fører til slapphet og ømhet.

– Drømmen min har alltid vært å spille tennis i store turneringer mot de beste i verden. Jeg har vært heldig nok til å leve ut den drømmen i ni år, men dessverre har jeg siden 2012 hatt mange helseproblemer og skader. Derfor ble det ikke den karrieren jeg hadde drømt om, sa hun i en uttalelse på Twitter.

Hun fikk bare én turneringsseier, i Birmingham i 2012. Hun vant mixed double i US Open sammen med Jack Sock i 2011, spilte på USAs Fed Cup-lag i årene 2009 til 2011 og var på det beste nummer 31 i verden i 2010.