Norges ungdomslandslag til EM-finale

Norges ungdomslandslag i håndball for kvinner (LK00) er klar for EM-finale etter å ha slått Ungarn 26-21 i semifinalen fredag.

Henrikke Kjølholdt fra Fyllingen ble norsk toppscorer med åtte mål på ni avslutninger fra kant, mens keeper Eli Skogstrand fra Sandefjord ble kåret til kampens beste spiller i semifinalen.

Ungarn var favoritt etter å ha vunnet ungdoms-OL tidligere i sommer, men fredag var Norge best.

Det var lenge jevnt. Norge ledet med ett mål til pause (14-13), men de norske dro fra i annen omgang.

– Jentene gjennomførte kampplanen til punkt og prikke. Det var en fryd å se på i dag, sa trener Sissel Nygård Pedersen til handball.no.

Norge tapte for vertslandet Slovakia i gruppespillet og for Frankrike i hovedrunden, men har vunnet de viktige kampene og er nå finaleklar.

I søndagens finale venter Tyskland, som beseiret Frankrike 27-21 i sin semifinale. Det tyske laget er ubeseiret i turneringen, med uavgjort mot Ungarn i hovedrunden som eneste lille feilskjær så langt.

Aimee von Pereira var tysk toppscorer i semifinalen med seks mål.