Tottenham henter Ajax-stopper

Davinson Sanchez (til v.) i aksjon for Ajax i europaligaen mot Lyon forrige sesong. Tottenham har inngått avtale om å kjøpe colombianeren. Foto: Laurent Cipriani, AP / NTB scanpix
Davinson Sanchez (til v.) i aksjon for Ajax i europaligaen mot Lyon forrige sesong. Tottenham har inngått avtale om å kjøpe colombianeren. Foto: Laurent Cipriani, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tottenham hentet fredag sin første forsterkning i sommer. Midtstopper Davinson Sanchez kommer fra Ajax for 425 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Colombianeren signerte fredag en seksårskontrakt. Avtalen avhenger imidlertid av at han består legesjekken og får britisk arbeidstillatelse.

– Vi er henrykt over å kunne melde at vi er enige om Ajax om kjøp av Davinson Sanchez avhengig av medisinsk sjekk og arbeidstillatelse, meldte London-klubben på sitt nettsted.

Klubbrekord

Ifølge britiske medier er overgangssummen 42 millioner pund, som er ny klubbrekord for Tottenham.

Sanchez ble kåret til årets spiller i Ajax forrige sesong, da klubben tok seg til finalen i europaligaen. Det ble 21-åringens eneste sesong i Amsterdam-klubben.

Han spilte ikke da Ajax torsdag tapte 0-1 hjemme for Rosenborg i europaligakvalifisering.

Gleder seg

– Jeg vil takke trener, ledelse, spillere og tilhengere i Ajax, men dette er en flott overgang med tanke på å utvikle meg som spiller. Jeg er veldig glad over å signere for en så berømt klubb som Tottenham og gleder meg til å samarbeide med manager Mauricio Pochettino og de andre spillerne, sa Sanchez.

Han har allerede to landskamper for Colombia.

Tottenham var eneste Premier League-klubb som fortsatt ikke hadde gjort en ny signering i sommer. Serietoeren har derimot solgt sin høyreback Kyle Walker til Manchester City.