Mann dømt til tvungent psykisk helsevern for drap på moren

En 38 år gammel mann er i Drammen tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern etter at han i april i fjor drepte moren sin (64) i Tranby i Buskerud. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
En 38 år gammel mann er i Drammen tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern etter at han i april i fjor drepte moren sin (64) i Tranby i Buskerud. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 38 år gammel mann er i Drammen tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern etter at han i april i fjor drepte moren sin (64) i Tranby i Buskerud. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

38-åringen har ifølge dommen i løpet av natten til 21. april i fjor dratt fra Oslo til Drammen med tog, for deretter å gå 15 kilometer til morens hjem i Tranby i Lier, skriver Drammens Tidende.

Der gikk han inn på soverommet til moren hvor han kvalte henne. Han ringte selv politiet og fortalte om drapet etterpå.

I slutten av juni i år møtte mannen i Drammen tingrett, tiltalt for drapet på moren. Der fortalte han at han hadde bestemt seg for å drepe moren kvelden før, men at han ikke hadde noen forklaring på hvorfor han gjorde det.

Mannen har blitt undersøkt av rettspsykiatrisk sakkyndige som konkluderte med at han ikke var tilregnelig i gjerningsøyeblikket. Han kan derfor ikke straffes, men dømmes til tvungent psykisk helsevern. Dommen er i tråd med påstanden fra påtalemyndigheten.

Han er dømt betale 200.000 kroner i oppreisning til stefaren. 38-åringen overføres til en helseinstitusjon, men det står ikke i dommen hvor lenge han skal bli der. Etter hvert skal han flyttes over i bemannet bolig. Helsevesenet må rapportere årlig til påtalemyndigheten om behandlingsopplegget.

Ifølge 38-åringens forsvarer, advokat Andrea Wisløff, er han uenig i rettens konklusjoner. Han mener at han er frisk og tilregnelig, men vil likevel ikke anke.