Valdres-saken: Moren møtte ikke til psykiatrisk vurdering

Den tiltalte moren i Lommedalen-saken ble kjørt bort i ambulanse fra tinghuset på Gjøvik. Rettssaken ble på bakgrunn av en legeerklæring utsatt på ubestemt tid. Foto: Alexander Vestrum / NTB scanpix
Den tiltalte moren i Lommedalen-saken ble kjørt bort i ambulanse fra tinghuset på Gjøvik. Rettssaken ble på bakgrunn av en legeerklæring utsatt på ubestemt tid. Foto: Alexander Vestrum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Moren til jenta som døde på Beitostølen nyttårsaften 2015, møtte ikke opp til vurdering hos psykiater. Dermed er rettssaken mot henne fortsatt i det blå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet vet ikke hvor hun er, melder Budstikka onsdag.

– Politiet har søkt etter henne, men vi har foreløpig ikke funnet ut hvor hun befinner seg, sier statsadvokat Arne Ingvald Dymbe.

I juni år besluttet Valdres tingrett at det skulle gjøres en ny vurdering av den 45 år gamle kvinnen.

Synne Sørheim, overlege og spesialist i psykiatri, ble oppnevnt for å vurdere om kvinnen «er i stand til å møte i retten, og herunder når hun vil være i stand til å møte».

Ifølge avisa skulle vurderingen finne sted i begynnelsen av august, men tiltalte møtte ikke opp etter avtale.

Moren, som er tiltalt for grov mishandling av sin 13 år gamle datter, brøt sammen dagen etter at rettssaken startet i Valdres tingrett, med lokaler i Gjøvik, 24. april i år. Rettssaken ble på bakgrunn av en legeerklæring utsatt på ubestemt tid. Den 45 år gamle kvinnen nekter straffskyld.