Ålgård-drapet: 29-åring erkjenner ikke straffskyld 

29-åringen som er siktet for å ha drept en 26 år gammel mann på Ålgård i Rogaland, er fortsatt ikke avhørt. Her kriminalteknikere utenfor boligen i Ålgård der det lørdag ble funnet en død person. Foto: Eugen Hammer / Gjesdalbuen / NTB scanpix
29-åringen som er siktet for å ha drept en 26 år gammel mann på Ålgård i Rogaland, er fortsatt ikke avhørt. Her kriminalteknikere utenfor boligen i Ålgård der det lørdag ble funnet en død person. Foto: Eugen Hammer / Gjesdalbuen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

29-åringen som er siktet for å ha drept en 26 år gammel mann på Ålgård i Rogaland, erkjenner ikke straffskyld. Politiet vil varetektsfengsle ham i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag formiddag ble den drapssiktede mannen fremstilt for fengsling i Stavanger tingrett. Ifølge Stavanger Aftenblad ba politiet om fire uker varetekt, derunder to uker med full isolasjon.

Ifølge samme avis erkjenner ikke 29-åringen straffskyld etter drapssiktelsen. Han ble pågrepet natt til mandag, og hadde siden da vært innlagt på Stavanger universitetssjukehus. Samme dag som fengslingsmøtet fant sted, ble han skrevet ut av sykehuset, satt i arrest og avhørt av politiet.

Han har tidligere hatt befatning med politiet og er domfelt, men politiet ønsker ikke å si hva han er domfelt for. Advokat Christine Braastad Orre er oppnevnt som forsvarer for 29-åringen.

Kvinne også fengslet

I tillegg er en 21 år gammel kvinne siktet for drap. Kvinnen har bodd i leiligheten der en mann ble funnet død lørdag.

Heller ikke hun erkjenner straffskyld, ifølge hennes forsvarer, advokat Jarle Rudi. Det er uklart når hun blir avhørt igjen. Stavanger tingrett besluttet onsdag å varetektsfengsle henne i to uker i full isolasjon, til tross for at politiet hadde bedt om fire.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har imidlertid så langt ikke kommentert forholdet mellom henne og den andre personen som er siktet for drap i samme sak.

En 21 år gammel mann er i samme sak siktet for bevisunndragelse. Han er nå løslatt mot meldeplikt, men siktelsen opprettholdes. Ifølge advokat Inger Marie Sunde nekter han for å ha hatt noe med saken å gjøre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uklar dødsårsak

Politiet har så langt heller ikke presisert hva som gjør at de mistenker at 26-åringen som ble funnet død i en kommunal omsorgsbolig for personer med rus- og psykiatriproblemer lørdag, ble drept.

Så langt har de uttalt at det er basert på en totalvurdering av bevisene i saken, som er basert på krimtekniske undersøkelser og vitner.

Avdøde skulle bli obdusert mandag, men obduksjonsrapporten har foreløpig ikke kommet ennå.

– Det er usikkert når den foreligger, opplyser politiadvokat Lars Ole Berge.

En ansatt i Gjesdal kommune fant den døde i den kommunale omsorgsboligen i Ålgård i helgen. Han bodde ikke i bofellesskapet.