Meny

Retten må vurdere om 35-åring var psykotisk da han drepte kona

En 35-åring må torsdag møte i retten tiltalt for å ha drept sin kone på Ulven i Oslo i juni 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix
En 35-åring må torsdag møte i retten tiltalt for å ha drept sin kone på Ulven i Oslo i juni 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix
En 35-åring møter torsdag i Oslo tingrett, tiltalt for å ha drept sin kone i 2015. Sentralt i saken blir om han var psykotisk i gjerningsøyeblikket.

– Det er ingen tvil om hvem som er gjerningsmannen her. Det sentrale temaet blir om vilkårene for dom til psykisk helsevern er til stede, sier aktor, statsadvokat Irlin Irgens til NTB.

Drapet fant sted på Ulven i Oslo 10. juni 2015. Ifølge tiltalen stakk mannen sin kone gjentatte ganger med kniv i ryggen, brystet og buken. Hun døde av skadene.

Ekteparets tre mindreårige barn var til stede og så det som skjedde. Den eldste, en gutt som på drapstidspunktet var ti år gammel, skal ha forsøkt å redde morens liv, men faren dyttet ham bort, går det fram av tiltalen.

Ekteparet er fra Irak og kom til Norge på slutten av 90-tallet, skriver Aftenposten.

Ikke straffskyld

Mannens forsvarer, advokat Brynjar Meling, sier at 35-åringen er svært fortvilet over det som har skjedd, og at han ikke kommer til å erkjenne straffskyld.

– Han er klar over at han har gjort det, men kan samtidig ikke forstå hvordan han kunne gjøre noe slikt. Han beskriver forholdet til kona som det beste som har skjedd ham, og er svært fortvilet over den tragedien hans sykdom har påført de etterlatte og barna, sier Meling.

Hans klient er nå innlagt på sykehus, men kommer ifølge Meling til å forklare seg i retten.

Les også:  36-åringen anker dommen i Søndre Land-saken

Meldte seg selv

Det var mannen selv som varslet politiet etter drapet i juni for to år siden. Han ble pågrepet i leiligheten på Ulven bare fire minutter etter at han hadde meldt fra. Han samtykket til varetekt i det første fengslingsmøtet.

35-åringen er tiltalt for drap under særdeles skjerpende omstendigheter og for grov krenkelse av sine barn.

– Krenkelsen er grov, når det ses hen til at drapet på moren ble begått under særdeles skjerpende omstendigheter mens de så på, heter det i tiltalen.

Det er satt av fem dager til saken i Oslo tingrett.

Les også: 

Den forliste ubåten er hentet opp på land

Dansk ubåtkaptein varetektsfengsles i tre uker

Annonse
Populært