Jensen lokker med 15.000 oljejobber

Partileder Siv Jensen i Frp forsøker å lokke til seg velgere i Rogaland med oljejobber. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Partileder Siv Jensen i Frp forsøker å lokke til seg velgere i Rogaland med oljejobber. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Finansminister Siv Jensen og Frp lokker med inntil 15.000 oljejobber i Rogaland dersom det blir full oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dere og vi skal være stolte av olja, sa Frp-leder Siv Jensen under valgkampåpningen i Sandnes lørdag, skriver Stavanger Aftenblad.

Deretter proklamerte Jensen at partiet vil være garantist for at områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja åpnes for oljeboring. Det vil ifølge partilederen sikre oljefylket Rogaland mellom 5.000 og 15.000 oljejobber i framtiden.

Til NRK bekrefter Jensen at dersom Frp kommer i posisjon etter stortingsvalget i september vil det bli konsekvensutredning av områdene i Nord-Norge.

– Hvis Frp blir store nok og kan påvirke de beslutningene som tas de neste fire årene, så blir det det, sier Jensen til statskanalen.