Den forliste ubåten er tom - nå endrer drapsmistenkt oppfinner sin forklaring

Det er ingen personer om bord i ubåten som sank nær København, opplyser politiet. Nå skal ubåteieren, som er siktet for uaktsomt drap etter at en kvinne er meldt savnet, ha endret sin forklaring.

Ubåten er hevet, og eieren Peter Madsen er siktet for uaktsomt drap. Over kan du se hans første intervju med pressen etter at han ble reddet etter ubåtforliset.

Kriminalteknikere fra politiet undersøker ubåten UC3 Nautilus etter at den ble hevet utenfor Dragør og fraktet til Frihavnen i København natt til søndag. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix

Selv om kvinnen som er meldt savnet ikke er funnet, anser politiet fortsatt ubåten som mulig gjerningssted, opplyser politiets viseinspektør Jens Møller.

Politiet skal nå lete videre etter den savnede svenske journalisten i Køge Bugt like sør for København, der ubåten forliste.

I mellomtiden melder Aftonbladet at Peter Madsen, som er farkostens oppfinner og kaptein ombord da Wall satt på, har endret sin forklaring.

Ubåten sank fredag morgen, men Madsen ble reddet i land. Han ble først siktet for å ha drept kvinnen som var om bord, på ukjent sted og på ukjent vis. Lørdag ble det besluttet at Madsen varetektsfengsles i 24 dager, siktet for uaktsomt drap. Dommer Kari Sørensen fant ikke tilstrekkelig bevis for å fengsle ham for drap.

Madsen har tidligere nektet skyld for uaktsomt drap, og sagt at han var alene da ubåten gikk under klokka 11.00 fredag utenfor København. Han har til nå hevdet at Wall ble satt i land kvelden før.

Hva endringene i forklaringen hans innebærer, er ikke kommet frem på nåværende tidspunkt.

Arbeidet med å få ubåten opp av vannet pågikk lørdag kveld, og natt til søndag var ubåten på land. Det var ikke mulig for dykkere å ta seg inn i ubåten mens den lå i sjøen.

Les mer:

Her er den savnede svenske journalisten

Ubåteier varetektsfengslet – svensk kvinne fortsatt savnet

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden