Carlsen nummer to i USA

Magnus Carlsen endte på 2.-plass i Sinquefield Cup. Arkivfot. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Magnus Carlsen gjorde det han skulle mot Levon Aronian, men Maxime Vachier-Lagrave vant sitt parti og dermed Sinquefield Cup foran nordmannen.

Carlsen slo Aronian i siste runde av turneringen i Missouri i USA. Han var også avhengig av at Vachier-Lagrave måtte tape mot Jan Nepomnjastsji, men det gjorde han ikke.

Lagrave vant turneringen med 6 poeng etter ni runder. Carlsen og Viswanathan Anand delte 2.-plassen med 5,5 poeng.

Carlsen står fortsatt uten seier i en turnering med klassisk sjakk i år. 26-åringen var fornøyd med å avslutte med seier over Aronian, som han har hatt store problemer med tidligere.

– En seier er en seier. Og det er mye bedre med 2.-plass enn 4.-plass i turneringen, sa Carlsen på arrangørens sending, gjengitt av VG.

Carlsen hadde før fredagens parti spilt sju partier på rad mot Aronian uten å vinne. Tre av dem endte med tap, skriver avisen.