Trump ut mot senatsleder fra eget parti

USAs president Donald Trump er aktiv på Twitter mens han tilbringer ferien på sin egen golfbane i New Jersey
USAs president Donald Trump er aktiv på Twitter mens han tilbringer ferien på sin egen golfbane i New Jersey Foto: Patrick Semansky / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump har gått til Twitter-angrep mot utallige politiske motstandere. Nå langer han også ut mot eget parti og Senatets flertallsleder Mitch McConnell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en twittermelding torsdag lufter Trump sin frustrasjon etter at senatslederen mislyktes i å få igjennom en erstatning for forgjengerens helsereform, også kjent som Obamacare.

–Kan du tro at Mitch McConnell, som har skreket opphev og erstatt i sju år, ikke greide å få det til. Må oppheve og erstatte Obamacare, skriver han fra sitt eget golfsted i New Jersey.

Les også: Tre av fire amerikanere stoler ikke på Trump

Til tross for flertall i begge hus i Kongressen, endte det republikanske partiets flere måneder lange forsøk på å oppheve helsereformen i en spektakulær kollaps forrige måned.

Å oppheve Obamacare var et av Trumps sentrale løfter i valgkampen, sammen med å bygge en mur mot Mexico.

Etter seks måneder som president har han imidlertid ingen lovgivende seiere å vise til, selv om partiet for første gang siden 2006 kontrollerer Det hvite hus, Senatet og Representantenes hus samtidig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdagens utbrudd kan ha blitt framprovosert av at McConnell uttalte at presidenten manglet erfaring og hadde for høye forhåpninger til hva han kunne utrette.

–Vår nye president, selvfølgelig, har ikke jobbet med dette før, sa Kentucky-senatoren da han svarte på kritikk etter å ha mislykkes i å skrote Obamacare.

Les også: Nord-Korea: – Trump forstår ikke alvoret