Dødstallet stiger etter jordskjelv i Kina

Artikkelen fortsetter under annonsen

20 personer er bekreftet omkommet i jordskjelvet som rammet Sichuan-provinsen sørvest i Kina tirsdag kveld, ifølge lokale myndigheter. 431 personer er skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilstanden beskrives som alvorlig for 18 av de skadde, ifølge nettsiden til de lokale myndighetene i provinsen.

Så langt er tolv av de omkomne identifisert. Blant dem er minst seks turister som var på besøk i nasjonalparken Jiuzhaigo, som er blant de mest populære i landet og står på Unescos verdensarvliste.

Skjelvet rammet et tynt befolket område klokka 21.19 tirsdag kveld lokal tid og kunne føles helt til hovedstaden Beijing 1.200 kilometer unna. Skjelvet ble målt til en styrke på 6,5, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS. Det kinesiske jordskjelvsenteret oppgir på sin side styrken til 7,0.

Kinesiske myndigheter har registrert flere jordskred i etterkant av skjelvet, men det er ikke meldt om større ødeleggelser på bygninger, ifølge nyhetsbyrået Xinhua. Mer enn 60.000 personer, flertallet av dem turister, er evakuert fra området.

Myndighetene frykter at opptil 100 personer kan ha omkommet i skjelvet. Til tross for flere etterskjelv, fortsetter hjelpemannskaper letearbeidet på stedet torsdag.