Neymar på plass i Paris

Det var lang kø utenfor da Paris Saint-Germains supporterbutikk begynte å selge Neymar-trøyer fredag. Den brasilianske stjernen kom til Paris til stor fanfare og skal presenteres senere på dagen. Foto: Michel Euler, AP / NTB scanpix
Det var lang kø utenfor da Paris Saint-Germains supporterbutikk begynte å selge Neymar-trøyer fredag. Den brasilianske stjernen kom til Paris til stor fanfare og skal presenteres senere på dagen. Foto: Michel Euler, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Neymar ankom fredag Paris for å ta fatt på livet som verdens dyreste fotballspiller. "Han er kommet!", tvitret Paris Saint-Germain.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

"Il est arrivé!" var teksten på den franske klubbens twitterkonto over bilder av brasilianeren på vei ut av en privatjet. Noen minutter senere kom en versjon på engelsk, alt med emneknaggen #BemvindoNeymarJR".

"Bemvindo" betyr velkommen på portugisisk.

PSGs pengesterke eiere la 222 millioner euro (2,1 milliarder kroner) på bordet for å utløse utkjøpsklausulen i Neymars kontrakt, og dermed la han Barcelona-tiden bak seg. Overgangssummen er over dobbelt så høy som den tidligere verdensrekorden.

Kortesje

Etter ankomsten til Le Bourget-flyplassen ble han fraktet i en bilkortesje mot sentrum i den franske hovedstaden. Han skal etter planen presenteres under en pressekonferanse på Parc des Princes fredag ettermiddag.

Lørdag skal han vises fram for klubbens tilhengere i forbindelse med klubbens hjemmekamp mot Amiens i den franske serieåpningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trøyesalg

Neymar har fått en femårskontrakt med Paris Saint-Germain, og klubben har allerede begynt å hente inn igjen noen av pengene som er investert i hans astronomiske overgangssum og lønn.

Fransk TV viste hundrevis av PSG-tilhengere som sto i kø utenfor klubbens supporterbutikk på Champs-Élysées for å kjøpe de første PSG-trøyene med Neymars navn og nummer 10.

Trøyene koster 155 euro, nær 1500 kroner.