DNT-besøk i sommer på høyde med rekordåret i fjor

DNTs hytte Rondvassbu i Rondane hadde 4.000 overnattinger i fordelt på sine 128 senger i juli. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
DNTs hytte Rondvassbu i Rondane hadde 4.000 overnattinger i fordelt på sine 128 senger i juli. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sommeren 2016 ble et rekordår for Den Norske Turistforening (DNT), men 2017 er ikke noe dårligere. Folk lokkes til fjells med nye hytter og singleturer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreningens medlemsforening med flest hytter, DNT Oslo og Omegn, rapporterer om over 37.000 overnattinger i juli. 2016, som var et rekordår, hadde 37.663 overnattinger. Medlemsforeningen kan friste med 85 hytter spredt utover de populære fjellstrøkene Jotunheimen, Rondane, Hardangervidda og Dovrefjell. Totalt har DNT rundt 550 hytter i hele Norge.

– Folk vil både ha en aktiv ferie og oppleve roen naturen gir. DNT har jobbet målbevisst slik at vi nå har et mangfoldig tilbud til ulike grupper, sier generalsekretær Nils Øveraas i DNT.

Øveraas nevner nye hytter med spennende arkitektur, seterliv for barn, topptursamlinger, singleturer, yogatilbud for seniorer og lokal mat blant tilbudene de har for å øke trafikken.

På Vestlandet er ikke entusiasmen noe dårligere. Stavanger Turistforening melder også om en sommer i Lysefjorden på linje med rekordåret i fjor. Bergen og Hordaland har 20 til 30 prosent flere besøk enn i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På Gaustatoppen reflekterer vaffelplatesalget oppsvinget i interessen. I juli 2016 ble det solgt 14.000 vaffelplater på Telemarks høyeste fjell, i juli i år er det solgt 17.000 vafler på Gaustatoppen turisthytte nær toppen av fjellet.

Haukeliseter på Hardangervidda har opplevd ekstra mange besøkende etter at de ble kåret til stedet med Norges beste veimat av NAF tidligere i sommer.