Listhaug til muslimsk ungdomsleir mot ekstremisme

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) skal holde innlegg under åpningen av en muslimsk ungdomsleir mot ekstremisme fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ungdomsorganisasjonen til trossamfunnet Minhaj-ul-Quran som arrangerer leiren, der om lag 500 ungdommer fra norden og en rekke europeiske land deltar. Leiren går av stabelen i Sarpsborg i Østfold helgen.

– Vi vil sende et signal om at muslimene selv jobber aktivt for å forebygge ekstremisme blant muslimer, sa organisasjonenes leder Awais Ejaz Ahmed til NTB tidligere i sommer.

Deltakerne er i hovedsak mellom 16 og 35 år, og de kommer i første rekke for å høre på den canadisk-pakistanske teologen og politikeren Muhammad Tahir-ul-Qadri. Han ble internasjonalt kjent da han presenterte en «Fatwa mot selvmordsbombing og terrorisme» i 2011.

I tillegg til Listhaug skal Venstres stortingsrepresentant Abid Raja og Pakistans ambassadør til Norge, Riffat Masood, delta på åpningen. Dessuten kommer fylkesordførerne i Akershus og Østfold og flere forskere på ekstremisme og terrorisme.

Personvernpolicy