Vi presenterer månedsvinneren for juni:«Sitter på gjerdet og venter» fikk både leserne og juryen til å le

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Sitter på gjerdet og venter» ble vinneren for juni måned. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kom inn 26 fantastiske historier og bilder i konkurransen Mitt favoritt-tre i juni. ABC Nyheter fyller 10 år og Startsiden 20 år, og vi har nemlig aldri krøllet barken på et tre for å gi ut nyheter. Derfor ville vi markere dette ved å feire lesernes favorittrær.

Tidligere har vi kåret « Alle furuers mor » til vinner for februar og « Eika vegvesenet lot stå i fred » til vinner for mars. « Kampen for tilværelsen » stakk unna med seieren i april. I mai var det historien om «Huldra stivnet da sola rann» som var juryens utvalgte.

Tidligere vinnere

Du kan lese juryenes begrunnelser her for februar: Den flotte furua trollbandt leserne , for mars her: Den fantastiske eika som står midt i veien i Kvam , for april her: Furua som kjemper for livet og for mai her: Huldra stivnet da sola rann.

I juni besto juryen av fast jurysjef redaktør Tor Strand, leder av Naturvernforbundet, Trude Myhre, skogbiolog i verdens naturfond og Torstein Maugesten som er rektor ved Kalnes videregående skole, en naturbruksskole i Østfold med mer enn 3000 dekar egen skog.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også denne gangen ble flere historier lest hyppig, fikk masse hjerter, flere delinger og vekket engasjement, så var det dette treet som stakk av med seieren. Det førte til at juryen var litt uenige om hvem som skulle stikke av med seieren. Til slutt falt valget på Susan Braathu sin historie.

Les hele historien og se bildet her: Sitter på gjerdet og venter

Braathu får dermed mulighet til å bli årsvinner og vinne en opplevelse for livet med reise og opphold i ett av landets flotte tretopphoteller.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Et humoristisk naturfenomen i all sin prakt

Rektor Maugesten syntes at fotografiene hadde stor bredde.

– Det var alt fra underlige og humoristiske naturfenomener til majesteter og vakre landskap, sier han.

Om månedsvinneren sier han følgende:

– Et teknisk godt fotografi, komposisjon, linjer, farger og lys er bra. Tittelen er humoristisk og følgeteksten er en lun og hyggelig hverdagsfortelling. Et humoristisk naturfenomen i all sin prakt, sier han.

Strand forteller at også han synes bildet var humoristisk og artig.

Les også:

Vi presenterer månedsvinneren for mai: Huldra fanget fantasien til leserne

Vi presenterer månedsvinneren for april: Furua som kjemper for livet

ABC elsker tre

Derfor vil vi i år bruke vårt jubileumsår til å feire det spesielle treet ditt. Bli med i konkurransen og feiringen! Send oss et bilde av ditt tre og du kan vinne en flott premie.