Meny

Flere med innvandrerbakgrunn i Tyskland

Bildet viser flyktninger og migranter utenfor Tysklands ambassade i Aten i juli. Foto: Petros Giannakouris / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Bildet viser flyktninger og migranter utenfor Tysklands ambassade i Aten i juli. Foto: Petros Giannakouris / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Antallet personer med innvandrerbakgrunn i Tyskland økte med 8,5 prosent i 2016 til rekordhøye 18,6 millioner mennesker. 

Økningen er i all hovedsak en konsekvens av at det er kommet mange flere flyktninger til Tyskland, melder føderale statistikkmyndigheter tirsdag.

Reuters melder at rundt en femdel av befolkningen er første- eller annengenerasjons innvandrere, der minst en av foreldrene er født uten tysk statsborgerskap. Tyskland har 82 millioner innbyggere og er EUs største land målt i innbyggere.

Tallene vil uten tvil bli brukt i valgkampen. Statsminister Angela Merkels politiske motstanderne vil advare henne mot en gjentakelse av beslutningen fra 2015, da den tyske regjeringen under flykting- og migrantkrisen åpnet for flere hundre tusen innvandrere. Valget på ny nasjonalforsamling holdes i september.

Hoveddelen av befolkningen i Tyskland med innvandrerbakgrunn har imidlertid bånd til andre europeiske land. Statistikken viser ellers at 2,3 millioner mennesker i Tyskland har familiebånd til Midtøsten, en økning på nesten 51 prosent siden 2011. Rundt 750.000 personer har familiebånd til Afrika, opp 46 prosent siden 2011.

(©NTB)

Populært