FN: Rapporter om stadig flere utenomrettslige henrettelser på Filippinene

FN har fått inn rapporter om en kraftig økning av summariske henrettelser på Filippinene. Mange av menneskerettsbruddene antas å bli utført som et ledd i den såkalte krigen mot narkotika som president Rodrigo Duterte (bildet) har satt i gang. Foto: AP / Aaron Favila /NTB scanpix
FN har fått inn rapporter om en kraftig økning av summariske henrettelser på Filippinene. Mange av menneskerettsbruddene antas å bli utført som et ledd i den såkalte krigen mot narkotika som president Rodrigo Duterte (bildet) har satt i gang. Foto: AP / Aaron Favila /NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

FN har fått inn rapporter om en kraftig økning av summariske henrettelser på Filippinene, deriblant av barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En gruppe med tre fremstående FN-eksperter ber regjeringen i landet om å granske og få en slutt på voldsspiralen.

Mange av menneskerettsbruddene antas å bli utført som et ledd i den såkalte krigen mot narkotika som president Rodrigo Duterte har satt i gang.

– Vi er sjokkert over det økende voldsnivået, heter det i en uttalelse fra de tre FN-ekspertene, deriblant FNs spesialrapportør av utenomrettslige drap, Agnes Callamard.

Hun har tidligere blitt kraftig kritisert av Dutertes regjering fordi hun i mai reiste på et uoffisielt besøk til Filippinene, et besøk regjeringen mente at hun ikke hadde lov til å gjøre.

Duterte lovet i forrige uke å fortsette kampen mot narkotika, som ifølge politiet har ført til at de har drept 3.200 mennesker.

Over 2.000 andre er blitt drept i forbindelse med narkotikarelatert kriminalitet, ifølge politiets tall.

Ifølge menneskerettsgrupper har mange av ofrene blitt drept av dødsskvadroner knyttet til regjeringen, og Duterte anklages for å stå i spissen for det som innen internasjonal lov muligens vil kunne defineres som forbrytelser mot menneskeheten.