To drept og flere såret i skyting på tysk nattklubb

En person ble drept og fire ble såret da en 34 år gammel irakisk statsborger åpnet ild med pistol inne på nattklubben Grey Club i Konstanz i Baden-Württemberg helt sør i Tyskland natt til søndag. Mannen ble drept av politiet, som ikke tror at det var snakk en terrorhandling.
En person ble drept og fire ble såret da en 34 år gammel irakisk statsborger åpnet ild med pistol inne på nattklubben Grey Club i Konstanz i Baden-Württemberg helt sør i Tyskland natt til søndag. Mannen ble drept av politiet, som ikke tror at det var snakk en terrorhandling. Foto: Felix Kaestle / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

To personer er drept og flere er såret i skyting på en nattklubb i Konstanz i Baden-Württemberg helt sør i Tyskland. Politiet utelukker at terror var motivet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 34 år gamle gjerningsmannen ble skutt av politiet og døde kort tid etter av skadene.

En talsmann for politiet sier til TV-stasjonen NTV at gjerningsmannen var irakisk statsborger, men ikke asylsøker.

– Vi tror ikke at dette var noen terrorhandling, sier Fritz Bezikofer.

En annen politikilde sier at gjerningsmannens motiv kan ha vært knyttet til personlige forhold.

Tilstanden til de fire som ble såret i skytingen, blir betegnet som alvorlig, men ikke livstruende. Den ene av dem er en politimann.

Ifølge Südwestrundfunk (SWR) benyttet gjerningsmannen pistol under skytingen, men det er uklart om ofrene var tilfeldige.

Store politistyrker rykket ut da meldingen om skyting kom i 4.30-tiden natt til søndag. Ettersom det først var uklart om gjerningsmannen handlet alene, ble også spesialstyrken og helikopter satt inn.

I 8-tiden søndag morgen opplyste politiet at situasjonen var under kontroll.