Mindreårig flyktning skutt i Sverige

Svensk politi jakter på en maskert gjerningsmann etter at en enslig, mindreårig flyktning ble skutt og alvorlig såret sør for Stockholm lørdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han er truffet av flere skudd i underkroppen. Han har alvorlige, men ikke livstruende skader, opplyser en talsmann for politiet i Stockholm Syd, Lars Alvarsjö, til SVT.

Politiet fikk melding om skytingen litt over klokka 18 lørdag kveld og opplyser at det skjedde inne i en bolig for enslige, mindreårige flyktninger. Huset ligger i et rolig villaområde i Tyresö sør for Stockholm.

Den 16 år gamle gutten ble truffet av tre eller fire skudd og ble fløyet til Karolinska universitetssykehus med luftambulanse. Sykehuset opplyste i morgentimene søndag at tilstanden var stabil.

Guttens nasjonalitet er ikke kjent, og det er heller ikke kjent hvor lenge han har oppholdt seg i Sverige.

Store politistyrker jaktet natt til søndag på gjerningsmannen, som ifølge Aftonbladet skal ha vært mørkhudet og maskert.

– Vi jakter på en person, men det kan være flere gjerningsmenn, sier Lars Byström i Stockholmspolisen til avisen.

Ifølge øyenvitner flyktet gjerningsmannen til fots og politiet, som benyttet helikopter og hunder i jakten, har ifølge Aftonbladet funnet en pistol i en plastpose i et skogsområde i nærheten av der skytingen fant sted.

Personvernpolicy