Meny

Ap-politiker vil endre lovverket etter knivdrap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lovendringer for å bedre samarbeidet mellom psykiatri og barnevern kan være nødvendig, sier Kari Henriksen (Ap) etter knivdrapet i Kristiansand.

Henriksen, som sitter i Stortingets justiskomité, sier til NRK at psykiatrien ofte glipper i barnevernet når det er behov for langvarig oppfølging.

– Når det er behov for langvarige og koordinerte tjenester og når det er alvorlig sykdom involvert, det er der det oftest glipper i samarbeidet. Det er ikke godt nok, spesielt ikke når det gjelder barn.

Barnevernsavdelingen hos Fylkesmannen i Aust – og Vest-Agder lyktes ikke å gjennomføre tilsyn på institusjonen hvor den drapssiktede 15-åringen bodde før knivstikkingene på Sørlandssenteret i Kristiansand onsdag. 17 år gamle Marie Skuland ble drept med kniv, mens en 23 år gammel kvinne ble alvorlig såret.

15-åringen har vært innom en rekke ulike barnevernsinstitusjoner, og onsdag hadde hun rømt fra stedet hun bodde på i Setesdal.

– Det tverrfaglige samarbeidet rundt barn må bli bedre, og innsatsen må settes inn tidlig, slik at flere instanser kommer på banen mye tidligere når de ser at barn sliter med den psykiske helsen, understreker hun.

Populært