UD fraråder nordmenn å reise til Venezuela

Venezuelas president Nicolás Maduro deltok torsdag på et valgmøte i Caracas, tre dager før det omstridte valget på en grunnlovgivende forsamling. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix
Venezuelas president Nicolás Maduro deltok torsdag på et valgmøte i Caracas, tre dager før det omstridte valget på en grunnlovgivende forsamling. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

UD fraråder alle ikke nødvendige reiser til og opphold i Venezuela. Utenriksminister Børge Brende (H) sier han er dypt bekymret for utviklingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reiserådet på UDs hjemmesider er datert 1. juni i år.

Både USA og Canada advarte torsdag egne borgere mot å reise til det latinamerikanske landet, der det i fire måneder har vært store demonstrasjoner mot den venstreorienterte presidenten Nicolás Maduro.

USA har bedt familiene til ansatte ved USAs ambassade i Caracas om å reise hjem før det søndag skal holdes et omstridt valg på en ny forsamling som skal få i oppgave å vedta en ny grunnlov.

– Jeg er stadig mer bekymret over den stadig mer alvorlige situasjonen i Venezuela, som allerede har krevd altfor mange menneskeliv, sier Brende (H) i en pressemelding fredag.

Han mener søndagens valg i Venezuela, som har provosert opposisjonen kraftig, vil splitte landet ytterligere.

Brende krever også at volden må stanses og overgrep må etterforskes umiddelbart. Han fastholder at det er myndighetenes ansvar å håndtere demonstrasjonene, men uten at han gir noen av partene ansvar for å tydd til vold.

Personvernpolicy