Politiet øker beredskapen ytterligere under sykkel-VM

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Når startskuddet for sykkel-VM går i Bergen 16. september, er politiet på plass med folk fra både bombegruppa og beredskapstroppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ekstra beredskapen begrunnes med Politiets sikkerhetstjenestes (PST) vurdering av terrortrusselen, skriver NRK. I vurderingen heter det at et angrep mot Norge er sannsynlig i løpet av de neste 12 månedene. Derfor har Vest politidistrikt henvendt seg til Politidirektoratet for å få større styrker til verdensmesterskapet.

– Det er ingen konkrete trusler mot sykkel-VM, men vi mener det er nødvendig med en økning av mannskapsstyrken som et forebyggende tiltak, sier Morten Ørn, som er fungerende leder for felles operative tjenester i Vest politidistrikt, til kringkasteren.

Det er allerede beordret 384 politimannskaper til Bergen under idrettsarrangementet. Ørn vil ikke tallfeste overfor NRK hvor mange ekstra som nå blir kalt inn.

Sykkel-VM pågår fra 16. til 24. september. Under arrangementet er det blant annet innført flyforbud for sivil luftfart over deler av Bergen.