Tollerne gjorde storbeslag av khat på Gardermoen

Tollerne på Oslo lufthavn avdekket fire khatsmuglere med samme fly torsdag morgen og beslagla 111,7 kilo khat.
Foto: Tolletaten / NTB scanpix
Tollerne på Oslo lufthavn avdekket fire khatsmuglere med samme fly torsdag morgen og beslagla 111,7 kilo khat. Foto: Tolletaten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fire personer på samme fly prøvde å smugle inn 111,7 kilo khat, men ble stoppet av tollerne på Oslo lufthavn. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire personene kom med samme fly torsdag morgen, men skal ha forsøkt å smugle khat helt uavhengig av hverandre, skriver TV 2.

– Vi har ingen indikasjoner på at de reiste sammen, utdyper Hans Wilhelmsen, kontorsjef i grenseseksjonen ved Oslo lufthavn.

Den største mengden khat fant tollerne i to kofferter til en svensk-somalisk dame i rullestol. Hun hadde 39,4 kilo khat totalt. Tollerne avdekket videre 37,8 kilo som tilhørte en nederlandsk passasjer, 19,3 kilo hos en latvisk passasjer og 15,2 kilo hos en australsk-somalisk mann. Sistnevnte fortalte tollerne at han hadde brakt med seg urter som skulle drikkes sammen med te, skriver tolletaten i en pressemelding.

De fire mistenkte smuglerne ble overlevert til Gardermoen politistasjon etter tollbeslagene.

19. juli i år hadde tollerne på Oslo lufthavn beslaglagt 1,5 tonn khat. Det er dobbelt så mye som på samme tid i fjor. Gardermoen har stått for 80 prosent av tollbeslagene første halvår, ifølge tolletaten.

Personvernpolicy