Obs-butikk åpnet igjen etter knivdrap

To dager etter at Coop Obs-butikken på Sørlandssenteret i Kristiansand ble åsted for et knivdrap og en alvorlig knivstikking, er de ansatte tilbake på jobb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er satt opp en kondolansebok inne i butikken, og mange kunder kommer innom for å legge ned blomster. De ansatte møttes til en markering på pauserommet før butikken åpnet.

–Vi hadde en samling i dag morges. Det har vært et krevende døgn for mange av oss som er ansatt i Coop. Vi hadde en god prat og alle er preget av situasjonen. Vi følte nå at det var riktig å åpne butikken, sier administrerende direktør Tore Klovning i Coop Sørvest til NTB.

17 år gamle Marie Skuland, som var sommervikar i butikken, ble drept og en 23 år gammel kunde ble kritisk skadd i de to knivstikkingsepisodene som skjedde inne i Obs-butikken. En 15 år gammel jente er pågrepet og siktet for drap og drapsforsøk.

De ansatte i butikken følges opp på forskjellige måter.

– Vi har helsepersonell i butikken som er tilgjengelige. De ansatte har også muligheter til å få psykologoppfølging dersom de ønsker. Det er også uniformerte vektere i butikken. Tiltakene vil også fortsette i neste uke, sier Klovning.

Han sier at deres tanker går til kunden som er kritisk skadd og til de pårørende i saken.

Personvernpolicy