Meny

Fengselsdrapssiktet 56-åring vurdert som tilregnelig

Den 56 år gamle mannen som er siktet for å ha drept en overgrepssiktet medfange i Ringerike fengsel i februar i år, er vurdert som tilregnelig av sakkyndige. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 56 år gamle mannen som er siktet for å ha drept en overgrepssiktet medfange i Ringerike fengsel i februar i år, er vurdert som tilregnelig av sakkyndige.

Den siktede polsknorske mannen har vært underlagt rettspsykiatrisk undersøkelse etter knivdrapet på en 58 år gammel, overgrepssiktet mann 25. februar i år. De sakkyndige har nå konkludert med at gjerningsmannen var tilregnelig på handlingstidspunktet, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Den siktede sonet en dom på 17 år og seks måneder for et overlagt drap i Oslo i 2014. Han har erkjent fengselsdrapet, og forklart at han ønsket å ramme sedelighetsdømte. Han er siden siktet for drapsforsøk på to andre medfanger.

– Han har reagert voldsomt på at små barn utsettes for overgrep, sa Oscar Ihlebæk, uttalte siktedes forsvarer etter drapet.

Den drepte 58-åringen er sju ganger dømt for overgrep mot mindreårige gutter og satt i varetekt i påvente av en ny overgrepssak som skulle opp for retten.

(©NTB)

Populært