Netanyahu vil dømme palestinsk 19-åring til døden

Israels statsminister Benjamin Netanyahu tar til orde for å dømme en palestinsk 19-åring til døden. Foto: AP / NTB scanpix
Israels statsminister Benjamin Netanyahu tar til orde for å dømme en palestinsk 19-åring til døden. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels statsminister Benjamin Netanyahu mener den palestinske 19-åringen som drepte tre bosettere på den okkuperte Vestbredden, bør straffes med døden. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Omar al-Abed tok seg forrige fredag inn i bosetningen Halamish og knivstakk og drepte en 70 år gammel mann og de to barna hans på 36 og 46 år. Mannens 68 år gamle kone ble såret i angrepet.

Før angrepet skrev han på Facebook at det var en reaksjon på at Israel nektet muslimske menn under 50 år adgang til al-Aqsa-moskeen i det okkuperte Øst-Jerusalem.

– Jeg har mange drømmer, men det finnes ikke noe liv etter det vi har sett i al-Aqsa, skrev han før trippeldrapet.

Torsdag besøkte statsminister Benjamin Netanyahu de etterlatte og tok til orde for å gjeninnføre dødsstraff «for terrorister i ekstreme saker».

Israelsk lov åpner for dødsstraff, men den eneste som noensinne er henrettet er naziforbryteren Adolf Eichmann i 1962.

Flere statsråder i Netanyahus regjering har den siste uka tatt til orde for å dømme Abed til døden, noe Netanyahu sluttet seg til torsdag.

– Han må dø, sa den israelske statsministeren.