Meny

Svensk opposisjon står fast på at forsvarsministeren må gå

Sveriges forsvarsminister Peter Hultqvist blir sittende inntil videre, men kan bli felt i en mistillitsavstemning i Riksdagen. Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges borgerlige opposisjonen vil ikke trekke mistillitsforslaget mot forsvarsminister Peter Hultqvist. Heller ikke Sverigedemokraterna er fornøyd.

Kristdemokraternas leder, Ebba Busch Thor, varslet torsdag at mistillitsforslaget mot Hultqvist står fast, selv om to andre ministre går av som følge av IT-skandalen i Transportstyrelsen.

– Beskjeden vår står fast. Tilliten til forsvarsministeren er oppbrukt. Statsministeren tar ikke ansvar – da krever vi ansvar i Riksdagen, skriver partilederen i en Twitter-melding.

Også Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson opplyser at partiet opprettholder kravet om at Hultqvist må gå av som følge av IT-skandalen i Transportstyrelsen. Han mener Löfven klamrer seg til makten.

Löfven leder en mindretallsregjering med svakt parlamentarisk grunnlag. De fire borgerlige partiene i Alliansen trenger støtte fra Åkessons parti for å få flertall for et mistillitsforslag i Riksdagen.

På en pressekonferanse torsdag opplyste Löfven at innenriksminister Anders Ygeman og infrastrukturminister Anna Johansson går av, men at Hultqvist blir sittende fordi Löfven mener mistillitsforslaget mot ham er «helt useriøst».

(©NTB)

Populært