Israelsk politi sier de har fjernet alle nye sikkerhetstiltak ved hellig høyde i Jerusalem

Tusenvis av muslimer har bedt utenfor inngangen til Haram al-Sharif den siste tiden, i protest mot israelske sikkerhetstiltak. Foto: Oded Balilty / AP / NTB scanpix
Tusenvis av muslimer har bedt utenfor inngangen til Haram al-Sharif den siste tiden, i protest mot israelske sikkerhetstiltak. Foto: Oded Balilty / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Israelsk politi melder at de har fjernet alle nye sikkerhetsinstallasjoner ved inngangen til Haram al-Sharif, også kalt Tempelhøyden, i Jerusalem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetsinstallasjonene omfatter overvåkingskameraer og gjerder. Tidligere i uken ble de omstridte metalldetektorene fjernet.

De ble montert etter at to israelske politifolk, begge drusere, ble drept ved høyden fredag for snart to uker siden. Tre væpnede israelske palestinere ble rett etter drept av israelsk politi.

– Politiet har tilbakeført sikkerhetstiltakene til slik de var før terrorangrepet på Haram al-Sharif, før 14. juli, het det i en kunngjøring fra politiets talskvinne, Luba Samri, torsdag formiddag.

Metalldetektorene førte til kraftige palestinske protester ettersom høyden er under muslimsk kontroll. Hver fredag kommer vanligvis tusenvis av palestinere til høyden for å be i al-Aqsa-moskeen.

Palestinerne frykter at israelske myndigheter har til hensikt å overta kontroll over høyden, som også jøder regner som hellig, men som kun muslimer har lov til å utøve religion på.

Haram al-Sharif ligger i den israelskokkuperte gamlebyen i Øst-Jerusalem. En rekke land har protestert mot Israels installering av metalldetektorer, blant annet Jordan, som i henhold til avtaler har overoppsyn med høyden.

Personvernpolicy