To drept i opptøyer i Venezuela

Over 100 mennesker er de siste månedene drept i sammenstøt i Venezuela, der opposisjonen krever president Nicolás Maduros avgang. Foto: AP / NTB scanpix
Over 100 mennesker er de siste månedene drept i sammenstøt i Venezuela, der opposisjonen krever president Nicolás Maduros avgang. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En 16 år gammel gutt og en 30 år gammel mann ble onsdag drept under protester mot Venezuelas president Nicolás Maduros forslag til grunnlovsendringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag innledet opposisjonen en 48 timer lang generalstreik i landet. Flere demonstranter kastet veikjegler på folk som forsøkte å gå på jobb.

Påtalemyndigheten i landet opplyser at en 16 år gammel gutt ble drept i opptøyene. De vil foreløpig ikke si noe mer om omstendighetene rundt dødsfallet.

Vest i landet ble en 30 år gammel mann ble skutt og drept under demonstrasjoner. Siden april er nå 105 personer drept i opptøyer og sammenstøt i landet.

Venezuela har hatt en bølge av voldelige protester utløst av et mislykket forsøk fra høyesterett om å frata den opposisjonskontrollerte nasjonalforsamlingen makt. Retten er lojal mot den sittende presidenten Nicolás Maduro.

Opposisjonen i landet krever at Maduro går av og mener at hans politikk er årsak til den dype økonomiske krisen som preger landet.

Personvernpolicy