Portugal kjemper mot flammene

Over 2.300 brannmannskapet og mange lokale innbyggere (bildet) kjemper nå mot en rekke kraftige skogbranner i Portugal. Foto: AP / NTB scanpix
Over 2.300 brannmannskapet og mange lokale innbyggere (bildet) kjemper nå mot en rekke kraftige skogbranner i Portugal. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Over 2.300 brannmannskaper kjemper mot en rekke kraftige skogbranner i Portugal, og flere mindre landsbyer er evakuert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 700 brannbiler er satt inn i kampen mot de 13 brannene som raste onsdag kveld, de fleste av dem i det sentrale Portugal, rundt 200 kilometer nordøst for Lisboa.

Knusktørt terreng og kraftig vind gjør slokkingen svært vanskelig, og røyk gjorde det onsdag umulig å sette inn fly ettersom sikten var for dårlig.

Planting av oljerike eukalyptustrær, som nærmest eksploderer når de blir antent, bidrar til at flammene sprer seg med eksplosiv fart.

Skogbranner er ikke uvanlig i Portugal om sommeren, men årets brannsesong startet tidligere enn vanlig som følge av langvarig tørke.

I juni omkom 64 mennesker da hovedveien de kjørte på plutselig ble omsluttet av en voldsom skogbrann i Pedrago Grande-området i Portugal.

Mange av brannene som nå raser, er i det samme området.

Personvernpolicy