Meny

Sp og Ap med felles front mot Listhaug på kristenstevne

KrF-leder Knut Arild Hareide (t.v.), Tone Wilhelmsen Trøen (H) og innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) under debatten på Evangeliesenteret i Østfold onsdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ugreit publikumsfrieri, mener Senterpartiets Anne Beate Tvinnereim om Sylvi Listhaugs (Frp) appell om innvandringskontroll på kristenstevne i Østfold onsdag.

– Jeg reagerte ganske kraftig på publikumsfrieriet til Listhaug. Hun gikk rett på innvandringsdebatten og koblet den til vårt verdigrunnlag i Norge, som om det skulle være umulig å kombinere en solidarisk integreringspolitikk med det å ha et kristent kulturgrunnlag. Det syns jeg er ugreit, sier Tvinnereim til NTB etter debatten, der hun møtte blant andre Listhaug og KrF-leder Knut Arild Hareide.

Debatten på Evangeliesenterets landsstevne på Østerbo utenfor Halden i Østfold er den siste runden i det som mange omtaler som kampen om kristenvelgerne i Norge. Martin Kolberg (Ap) og Tone Wilhelmsen Trøen (H) deltok også, mens stevnedeltakerne ble lovet et eget videoinnslag med Venstre-leder Trine Skei Grande senere på stevnet.

Les også:   Skei Grande: – Listhaug og Vedum er populister

– Innvirkning på verdier og velferd

I debatten kom Listhaug raskt inn på det hun anser som den blåblå regjeringens viktigste bragd: Å få kontroll på innvandringen.

– Vi må tenke langsiktig, på kommende generasjoner, barn og barnebarn. Hvilket land skal de vokse opp i, hvilken velferdsmodell skal de ha, hvilke verdier skal de leve etter. Hvis vi har høy innvandring år etter år, så kommer det til å ha en innvirkning, sa Listhaug.

Hun ble utfordret av Kolberg.

– Jeg er uenig i måten vår integreringsminister snakker om flyktninger på. Det er midt i kjernen av en kristen forståelse av hvordan du skal oppføre deg mot din neste, sa Kolberg i debatten.

Han understreket at Ap i hovedsak støtter Frp i behovet for å ha kontroll på grensene.

– Men hun gjør noe som hun ikke burde gjøre som integreringsminister. Hun snakker om mennesker som rømmer fra død og fordervelse og krig og fattigdom som om de skulle være et problem for oss, sa Kolberg.

Les også:  Halve Norge er fornøyd med Listhaug

– Uverdig krangel

Tvinnereim reagerer imidlertid også på at rikspolitikere krangler om hvem som er mest rettmessig troende og har de beste verdiene».

– Jeg syns det er uverdig. Jeg tror det er mange politikere i Norge som anser seg selv som kristne og som er opptatt av det kristne verdigrunnlaget og av nestekjærlighet og solidaritet, men vi har forskjellige løsninger, sier hun.

Hun viser til partileder Trygve Slagsvold Vedums uttalelse om at Jesus er større enn norsk partipolitikk.

Hareide ble bedt om å klargjøre hva slags regjeringsalternativ KrF vil velge etter valget, og gjentok budskapet om at partiet går til valg på en sentrum-høyre-regjering, men la til at velgerne må få si sitt.

Listhaug hevdet hun har møtt mange kristne velgere som lurer på hvor KrF skal gå og advarte mot å slippe Ap inn i regjeringskontorene.

– Åpner man for Ap, kommer LO, som ønsker boikott av Israel, med på kjøpet. KrF må være med på ikke-sosialistisk side og være tydelig på det, oppfordret hun til applaus fra salen.

Evangeliesenterets landsstevne samler flere tusen deltakere fra hele landet. Senteret har sitt utspring i pinsevennbevegelsen og driver flere institusjoner for rusomsorg.

Populært