Kraftige skogbranner langs den franske Rivieraen

Et canadisk brannfly slipper vann over skogen nær La Croix-Valmer i Frankrike. Foto: Claude Paris / AP / NTB scanpix
Et canadisk brannfly slipper vann over skogen nær La Croix-Valmer i Frankrike. Foto: Claude Paris / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En kraftig skogbrann sprer seg hurtig over store områder nær rivieraen sørøst i Frankrike. Ferieparadiset Saint-Tropez er blant stedene som er truet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kommunen La Croix-Valmer, nær det populære feriestedet Sait-Tropez, herjer en brann som betegnes som ekstremt smittsom.

Sterk vind og tørt landskap som følge av en varm sommer, øker spredningsfaren for den potente brannen og franske myndigheter har bedt EU-partnere om å sende to brannfly for å bistå i slukningsarbeidet.

– Brannen har allerede svidd av 400 hektar skog langs kysten der det ligger mange boliger, sier regionens sikkerhetssjef Stephane Bouillon.

Nord for Nice har en annen skogbrann ført til at et lager, tre kjøretøyer og et hus er brent ned, melder lokale myndigheter. På fransk radio beskrev ordfører Charles Scibetta brannområdet som et månelandskap og bemerket at innbyggerne var heldige som hadde sluppet unna.

Flere store skogbranner raser langs rivieraen, i innlandet og på øya Korsika. Til sammen er over 3.000 hektar er skadd. Flere enn 2.000 brannmenn og 19 fly, hvorav 10 er canadiske brannfly, deltar i slukningsarbeidet.

Personvernpolicy