Meny

300 døde av denguefeber på Sri Lanka

I hovedstaden Colombo jobbes det på spreng med å utrydde mygg som kan være bærere av denguefeber. Så langt har 300 personer dødd. Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmere 300 personer har dødd som følge av det verste utbruddet av denguefeber på Sri Lanka noensinne, melder Al Jazeera.

Hjelpeorganisasjonen Røde Kors på Sri Lanka sier de trapper opp nødhjelpen i landet som følge at rundt 100.000 mennesker er smittet av denguefeber, skriver Al Jazeera.

300 har så langt dødd av sykdommen som forårsakes av et flavivirus og overføres med mygg.

Sri Lanka ble i mai rammet av en stor flom som kostet flere hundre mennesker livet. Allerede da advarte Redd Barna om fare for store utbrudd av denguefeber, ettersom smittebærende mygg kan spre seg kraftig i stillestående vannmasser.

– Det renner inn med pasienter på overfylte sykehus som allerede har sprengt kapasiteten, spesielt i den hardest rammede provinsen i vest, heter det i en uttalelse fra Røde Kors og Røde Halvmåne.

Denguefeber finnes endemisk i mer enn 100 tropiske og subtropiske land. Den er en helserisiko for rundt halvparten av verdens befolkning.

(©NTB)

Populært